• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: Individuals SS17 collectie

Kijken: Individuals SS17 collectie

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

In Loods 6 in Amsterdam heeft Individuals, het merk van de derde- en vierdejaars studenten van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI), de lente-/zomercollectie 2017 gepresenteerd. De collectie was ‘een reactie tegen de luide en agressieve geluiden die reageren op de vele (sociale) problemen die nu gebeuren in de wereld’. Met de collectie wilde Individuals een reactie geven op de ontwikkelingen in de industrie en de hedendaagse tijdsgeest. “Je hoeft niet te schreeuwen om gehoord te worden, “ aldus het label.

De show opende met harde donkere kleuren, die hardheid en de agressie van hooligans verbeelde, en eindigde met zachte en lichte kleuren zoals grijs, nude en wit, die verwezen naar de krachtige muze van Individuals. De collectie kenmerkte zich door zachte ronde lijnen, matte stoffen en uitgesproken borduringen. Geborduurde mesh verbeelde het sportieve van de hooligan maar verwees tegelijkertijd naar romantische geborduurde jurken zoals van een muze.

Dit jaar lanceerde Individuals voor het eerst het see now buy now systeem; Via de ‘Exit Through the Store’ na de catwalkshow kregen genodigden de kans om de items meteen te kopen. In de winkel waren zowel key pieces als items van vorige collecties verkrijgbaar. Vrijwel meteen na de show stoven de bezoekers op de rekken af, en er werd veel bekeken en gepast. Een aantal items was ‘alleen die dag’ afgeprijsd met 50 procent korting. Het is niet bekend hoeveel de verkoop na de show heeft opgeleverd.

De collectie lente/-zomer 2017 is vanaf februari 2017 te koop bij de AMFI Statement Store in Amsterdam, evenals de Outspoken Concept Store in ’s-Hertogenbosch en de webwinkel van Outspoken.

Beeld: Team Peter Stigter, Anne Buis/FashionUnited

Individuals