• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: Kenzo x Junglebook

Kijken: Kenzo x Junglebook

Door Anne Buis

4 apr. 2016

Mode

Ter ere van de film ‘The Jungle Book’ heeft Kenzo samen met Disney een speciale collectie gelanceerd van de karakters uit de film.

De nieuwe collectie, die voor mannen en vrouwen bestemd is, zal vanaf 7 april verkrijgbaar zijn en bestaat uit broeken, sweaters, een blouse, een jurk en een rokje. De speciale items van Kenzo zijn te koop via speciaal geselecteerde winkels van het label, multi brand stores, warenhuizen en de webwinkel.

Voor de Kenzo x Junglebook-collectie zijn de ontwerpers de Disney-archieven ingedoken, en vervolgens hebben ze de originele tekeningen van personages uit de film van 1967 gebruikt in twee verschillende kleurrijke prints. Zo is de typische Kenzo-tijgerprint waarmee het merk de afgelopen seizoenen heel populair werd vervangen door Shere Khan, de tijger uit Junglebook.

“Als je de geschiedenis van Kenzo zou kennen, zou je weten dat Kenzo Takada een lijn startte die Jungle Jap heette,” vertelde Carol Lim, co-creative director van Kenzo, in maart aan WWD. “De tijger, alle referenties die hij maakte hebben ons geleid naar een samenwerking met Disney, We zijn in de archieftekeningen van Junglebook gedoken maar hebben ook gekeken naar nieuwe beelden en onze tijger. We hebben een prachtige print gemixt van alle elementen samen. Die print hebben we gebruikt op prachtige jurken, jackets, denim, jersey, sweatshirts - en een heleboel andere dingen.”

Beeld: Priscilla Saada