• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: Nike lanceert eerste plus-size collectie

Kijken: Nike lanceert eerste plus-size collectie

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Sportmerk Nike heeft voor het eerst een plus-size collectie gelanceerd. De plus-size collectie bestaat uit 44 sportitems voor vrouwen, zoals tops, sport bh's, leggings en buitenkleding, variëren van XL tot XXXL.

“Athleten verlangen naar de beste fit en functie in hun kleding. Ze willen zich ook goed voelen. Dit is waarom Nike de grootste range van maten voor vrouwen lanceert, in meer kleuren en stijlen dan ooit. Van 1XL tot 3XL, Nike’s uitgebreide Plus Size collectie is gemaakt om een perfecte fit te verzekeren bij elke maat,” stelt Niks in een statement.

Verschillende sportvrouwen en social influencers zijn gestrikt voor de campagnebeelden, zoals athlete Paloma Elsesser, kogelstootster Amanda Bingson en influencers Grave Victory en Danielle Vanier.

“Nike ziet dat vrouwen sterker, bolder en meer uitgesproken zijn dan ooit. Vandaag de dag is sport niet langer iets wat ze doet, maar wie ze is,” aldus Nike. “De dagen waarop we ‘vrouwelijke’ voor ‘athleet’ plaatsten zijn voorbij. Ze is een athlete, altijd. Om deze culturele verschuiving te ondersteunen, vieren we de diversiteit van deze athletes, van etniciteit tot lichaamsfiguur.”

De collectie is verkrijgbaar via de webwinkel en ligt bij geselecteerde retailers in West-Europa en de Verenigde Staten.

Beeld: Nike

Nike