• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: Shoeby en Fred van Leer lanceren samen collectie

Kijken: Shoeby en Fred van Leer lanceren samen collectie

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Modeketen Shoeby en stylist Fred van Leer hebben de handen ineen geslagen en lanceren samen een basiscollectie. De collectie is vanaf 28 september te koop in geselecteerde Shoeby-winkels en via de webwinkel.

Met de leus ‘Life is a circus, and that’s what it is’ omschrijft Fred zijn eigen collectie. “De stylist merkte dat het veel winkels ontbrak aan goede basics. In samenwerking met Shoeby brengt hij zijn eigen veelzijdige basic collectie uit met items die in geen enkele garderobe mogen ontbreken,” aldus Shoeby in een persbericht.

De samenwerking wordt omschreven als een ‘veelzijdige basic collectie’, bestaande uit ‘uiteenlopende basics’. Zo zijn er onder meer pantalons en blazers in de collectie te vinden, evenals jeans, T-shirts, sjaals en een limited edition leren jas.

Shoeby: “Fred van Leer vindt het belangrijk om stijlen te combineren en daardoor verrassende outfits te creëren. Zijn nieuwste collectie in samenwerking met Shoeby staat geheel in dit teken en kan moeiteloos met elkaar gecombineerd worden.”

Shoeby werd In 1981 werd opgericht in Den Bosch, door Mieke en John van Deursen. Wat op 70 vierkante meter begon, is in 35 jaar uitgegroeid tot een internationale retailketen, met in totaal bijna 225 winkels in Nederland en België. Shoeby, die zich plaatst in het middensegment, heeft voornamelijk winkels in het hart van kleine(re) plaatsen of in de drukbezochte sub-centra van grote(re) steden. Shoeby ontwerpt en ontwikkelt ook eigen collecties. Zo zijn onder meer eigen labels Eksept (dames), Refill (heren), en Jill, Jilly, MTC en Mitch (kinderen) verkrijgbaar in de winkels.

Beeld: Shoeby

Fred van Leer
Shoeby