• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: Uniqlo x Carine Roitfeld

Kijken: Uniqlo x Carine Roitfeld

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Japanse retailer Uniqlo heeft mode-icoon Carine Roitfeld gestrikt voor een samenwerkingscollectie. Vanaf 1 november ligt de capsule collectie in de winkels.

De ‘Carine Roitfeld 2016 fall/winter Collection’ is ontworpen door Carin Roitfeld en Uniqlo’s design director Naoki Takizawa. De collectie biedt een ‘nieuw soort lifewear’, speciaal voor ‘elegante vrouwen met een actieve levensstijl ‘. Roitfeld, die veelvuldig de streetstyle foto’s tijdens fashionweeks siert, heeft haar typische ‘trendsettende stijl’ in de collectie opgenomen zoals imitatiebont en een Chesterfield overjas. Daarnaast zijn er items toegevoegd voor de ‘ideale garderobe van de werkende vrouw’. Zo zijn er jassen, gebreide items, suit separates, panty’s en accessoires in de collectie te vinden.

De jassen in de collectie zijn met aandacht voor silhouet en materiaal ontworpen, zo zijn er vrouwelijke en mannelijke silhouetten met hoge tailles in de collectie opgenomen. Er is onder meer immitatiebont, boa en tweed in de jassen verwerkt.

Beeld: Steven Meisel/Uniqlo

Uniqlo