Kim Jones en Virgil Abloh ontwerpen voetbalcollecties voor Nike

In aanloop naar de World Cup hebben Kim Jones, artistiek directeur van Dior Homme, en Virgil Abloh, hoofdontwerper van haute streetwearlabel Off-White, beiden een voetbalcollectie ontworpen voor Nike. De collecties worden om de beurt, op 7 en 14 juni gelanceerd, zo maakte de sportmoderetailer bekend middels een persbericht.

Jones’ lijn voor Nike, genaamd Nike x Kim Jones ‘Football Reimagined’, bestaat onder andere uit een korte broek, schoenen, T-shirts en een vest voor dames en heren. De ontwerper ging te werk op basis van ‘ontwrichting’ en creëerde items met nieuwe silhouetten, die "het uiterlijk van de lichamelijke houdingen moeten veranderen". De ‘Football Reimagined’ collectie werd gemaakt door Italiaanse ambachtslieden en is geïnspireerd op de Londense punkstijl uit de jaren ‘70 en ‘80.

Kim Jones en Virgil Abloh ontwerpen voetbalcollecties voor Nike

Abloh creëerde een collectie bestaande uit items als een trui, T-shirts en Flyknit Zoom Fly-schoenen in de kleuren wit, zwart en oranje. De ontwerper liet zich voor de lijn genaamd Nike x Virgil Abloh 'Football, Mon Amour' inspireren door de verschillende manieren waarop Europese voetbalclubs gebruikmaken van typografie bij de opdruk van sponsoren.

De Nike x Kim Jones ‘Football Reimagined’ wordt op 7 juni gelanceerd en de Nike x Virgil Abloh ‘Football, Mon Amour’ komt op 14 juni uit. Beide zijn verkrijgbaar in geselecteerde Nike-winkels wereldwijd en via de webshop.

Beeld: Nike

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN