• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Klapstiletto's voor vermoeide voeten

Klapstiletto's voor vermoeide voeten

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Iedere vrouw heeft weleens na een leuke avond stoutmoedig haar hooggehakte party-muiltjes uitgetrokken om op pantyvoeten haar weg te vervolgen. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Blaren, kromme tenen en gezwikte enkels zijn onontkoombaar als je niet de benen van Cameron Diaz hebt.

Designstudente Ella Kilgour heeft er iets op gevonden: "Vrouwen willen hoge hakken die na het feestje veranderen in comfortabele platte schoenen. Ik heb maar eens geprobeerd om die te ontwerpen." En dat is haar gelukt! Haar ideale uitgaansschoen is gemaakt van leer, met een aluminium hak. Om van stiletto naar plat te gaan, trek je de hak naar beneden en stop je hem in een uitsparing onder de zool. Heel handig als je na het dansen nog naar huis moet, of als hij er met zoenen nét niet bij kan!

De 22-jarige Ella kreeg het idee toen ze zelf eens strompelend huiswaarts moest keren. Eigenlijk is ze gespecialiseerd in het ontwerpen van speelgoed, meubels en tassen. Ze ging met de klapstiletto naar autofabrikant Audi, die haar sponsorde met 2.500 pond voor het maken van een prototype. Negen maanden onderzoek en een verblijf bij schoenenmaker Clarks, resulteerden in de totstandkoming van het uiteindelijke design.

Helaas is de schoen nog niet op de markt. Er moet nog een fabrikant worden gevonden voor het product. Ella, die nu aan haar mastersopleiding aan het Royal College of Arts zal beginnen, is optimistisch: "De schoenen moeten nog iets verder uitgedacht worden, maar het idee is goed: al mijn vriendinnen willen een paar!" (Thisislondon.co.uk

ella kilgour
ellakilgour