• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Klavers van Engelen naar Milaan Fashion Week

Klavers van Engelen naar Milaan Fashion Week

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Nederlandse ontwerpersduo Klavers van Engelen geeft een show tijdens de Milaan Fashion Week. Het tweetal is daartoe uitgenodigd door de Camera Nazionale della Moda Italiana op basis van het portfolio dat ze hadden ingestuurd. De commissie, bestaande uit onder anderen Franca Sozzani, Diane Pernet en Massimiliano Bizzi koos voor het duo vanwege hun avant-gardistische stijl en de sterke identiteit.

"Dit is een prachtige kans", aldus Astrid van Engelen. Zij en Niels Klavers besloten vorig jaar hun label nieuw leven in te blazen. Het tweetal had tien jaar geleden namelijk al internationaal succes met het label, maar om diverse redenen besloten ze in 2003 een pauze te nemen. In de daarop volgende jaren deden Klavers en Van Engelen freelancewerk voor een aantal bedrijven en gaven ze les aan studenten van de mode-academies.

Vorig jaar wonnen ze met hun eerste nieuwe collectie in november prompt de Mercedes Benz Dutch Fashion Award 2007, een prijs die bedoeld is om Nederlandse modeontwerpers te stimuleren in hun internationale carrière. Hun tweede collectie, winter 2008/2009 wordt eind februari gepresenteerd tijdens de Milaan Fashion week. Vervolgens zal de collectie ook te zien zijn in hun showroom in Parijs. De uitnodiging voor de Milaan Fashion Week geldt voor twee seizoenen. Uiteindelijk hopen de ontwerpers op wereldwijde verkoop van hun label en als volwaardig lid mee te kunnen draaien in de internationale modewereld.

Klavers van Engelen