• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Klavers van Engelen naar Parijs

Klavers van Engelen naar Parijs

Door FashionUnited

bezig met laden...

De eerste stap van het duo Klavers en van Engelen na het winnen van de Mercedes Benz Dutch Fashion Award is het zoeken naar een persagent en een showroom in Parijs. Uiteindelijk hopen de ontwerpers op wereldwijde verkoop van hun label en als volwaardig lid mee te kunnen draaien in de internationale modewereld.

Donderdag besloot de internationale jury van de nieuwe modeprijs unaniem om de hoofdprijs, een bedrag van €25.000, toe te kennen aan Klavers van Engelen, vanwege hun sterke eigen identiteit, de coherente presentatie, de moderne uitstraling van hun werk en het feit dat zij internationaal iets vernieuwends toe te voegen hebben. Dat bedrag gaat het modeduo gebruiken voor een persagent en een showroom in Parijs. "Zelf hebben we nog even gedacht aan Milaan", vertelt Astrid van Engelen. "Maar na overleg met de jury hebben we toch voor Parijs gekozen. Zij vonden onze ontwerpen echt passen bij die stad. In Milaan is het beeld wat conservatiever."

Tien jaar geleden werkte het tweetal ook al vijf jaar in Parijs. "We gingen mee met de stroom," vertelt Van Engelen. "Het ging best goed. Maar na 11 september werd het moeilijker. De verkoop liep terug. We hadden een financier nodig en die hebben we toen niet kunnen vinden. Vandaar dat we ons label toen in de koelkast hebben gezet."

In de tussenliggende jaren hebben Klavers en Van Engelen echter niet stil gezeten. Het tweetal ontwierp freelance voor een aantal bedrijven en gaf les aan studenten van de mode-academies. "Met al die ervaring stap je er anders in", zegt Van Engelen. "We werken nu minder conceptueel dan toen, vinden draagbaarheid belangrijker. We zijn ook zakelijker ingesteld. We vinden het nu belangrijker om de verkoop goed op poten te zetten en hebben een beter idee hoe kosten van de show en de opbrengsten van de verkoop zich tot elkaar dienen te verhouden. We willen verder kijken dan alleen het mooie plaatje."

Klavers van Engelen