• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Klavers van Engelen wint Dutch Fashion Award

Klavers van Engelen wint Dutch Fashion Award

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Niet één, maar twee prijzen werden er uitgereikt tijdens de eerste editie van de MercedesBenz Dutch Fashion Awards (MBDF) donderdag in de Beurs van Berlage. De hoofdprijs, de Dutch Fashion Award, ging naar het ontwerpersduo Klavers van Engelen. Ontwerper Daryl van Wouw werd beloond met de Design Talent Price, een prijs van modevakbeurs Bread & Butter.

"Een hart onder de riem," noemt Astrid van Engelen de prijs die zij en Niels Klaver wonnen met hun collectie die geïnspireerd was op de wind. "We zien het als een enorme waardering, aldus Van Engelen. De samenwerking van het duo stamt uit 2000, maar de laatste collectie die ze uitbrachten was in 2003 voor een show in Parijs. "In feite is dit onze comeback," zegt Van Engelen dan ook.

De nieuwe modeprijs werd in het leven geroepen als samenwerking tussen Mercedes Benz en de Dutch Fahion Foundation en is bedoeld als steuntje in de rug voor de internationale carriére van Nederlandse ontwerpers. Het niveau van de ontwerpers lag hoog. Behalve het winnende Klavers van Engelen maakten zes anderen kans op de Awards. Dat waren Daryl van Wouw, Spijkers & Spijkers, Francisco van Benthem, Jan Taminiau, Jeroen van Tuyl en Mada van Gaans.

De namen van de meeste genomineerden zingen al jaren rond in de branche. De organisatie is er echter van overtuigd dit niveau komende jaren te kunnen vasthouden. "We hebben er uitvoerig over gesproken met de Dutch Fashion Foundation en die kon ons verzekeren dat er genoeg onderscheidend en hoogwaardig talent te vinden is in de Nederlandse modewereld," aldus pr-manager Huub Dubbelman van Mercedes Benz.

Aan de Dutch Fashion Award is een geldprijs verbonden van €25.000,-. De Young Talent Price, die werd uitgereikt aan Daryl van Wouw, levert een stand op van tien vierkante meter op de vakbeurs Bread&Butter. De Young Talent Prize is bedacht als uitbreiding van Bread&Butter Design. B&B Design ondersteunt jonge ontwerpers en maakt het mogelijk voor hen in contact te komen met belangrijke spelers in de mode-industrie. "Hij heeft een frisse benadering van streetwear," verklaart Bernadette Wittmann, die namens de vakbeurs plaatshad in de jury van de MBDF-award, haar keuze. Foto: Peter Stigter

Award
Dutch Fashion Foundation
Klavers van Engelen
MBDFA