• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kledingcongres in Amsterdam succesvol
Kledingcongres in Amsterdam succesvol

Fashion

Kledingcongres in Amsterdam succesvol

Door FashionUnited

29 mei 2002

Van 26 tot en met 28 mei vond in de Beurs van Berlage het grootse internationale kledingcongres; het IAF-congres plaats. De organiseerende brancheorganisatie MODINT is zeer tevereden over het verloop van het evenement. Aansluitend op het congres is er een studietour langs verschillende bekende Nederlandse bedrijven.

Er waren ruim 300 deelnemers uit 22 landen die het congres met als thema "Fashion; networks of i-dentity and i-technology" bijwoonden. MODINT zorgde ervoor dat het drie leerzame dagen waren, met sprekers als Paolo Ricotti (Coin Group), Qing Wang (China Garment Ass), Rattan Chadha (Mexx), Jan Berger (Bijenkorf), Donald Riley (Kellwood), John Hoerner (Tesco) en Dave Rush (KSA). Zij deelden hun kennis en ervaring en lieten zien hoe hun organisaties inspeelden op de sterk veranderende marktsituaties.

Eén van de conclusies van het congres is dat ook de kledingbranche steeds meer gebruik zal moeten maken van technologie. Het is belangrijk voor bedrijven die lange termijn continuiteit nastreven, om zwaar in te zetten in nieuwe technologie.

Het Congres werd mede mogelijk gemaakt door de volgende ondernemingen: Hoofdsponsors: Checkpoint Systems, Danzas Fashion, Euler-Cobac, Igedo Company en World Fashion Centre. Subsponsors: A3 Forecast Solutions, Gerber Technology, GfK Panel Services Benelux, IAK verzekeringen, ICL Nederland, ING Bank en KölnMesse. Juniorsponsor: PVF Achmea