• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • kleine fabriek #22 - het eerste winternieuws

Mode

kleine fabriek #22 - het eerste winternieuws

INGEZONDEN MEDEDELING
Door FashionUnited

12 nov. 2015

17 & 18 januari 2016 komt de internationale kindermode- en lifestyletop samen in RAI Amsterdam voor de nieuwe wintereditie van kleine fabriek. Het merkaanbod belooft spraakmakend te worden met niet te missen ‘new kids on the block’ en de mooiste vertrouwde namen. Hier alvast de eerste winternieuwtjes en twee toplabels aan het woord: Maison Chaos en Petit Bateau!

kleine fabriek anders

Aankomende wintereditie betrekt kleine fabriek Hal 7 van de RAI Amsterdam. Deze ruime achterste hal op de begane grond heeft een eigen ingang met alles erop en eraan, gelegen aan de noordkant van de RAI, bij het Beatrixpark. Dat wordt even anders ‘aanvliegen’ voor vaste bezoekers, en ook bij binnenkomst zal het oog verrast worden met nieuwe vormen van standbouw. Lekker anders, helemaal fris, totaal kleine fabriek dus!

vroege vogels

Dat kleine fabriek een onmisbaar platform is in de Noord-Europese kindermode- en lifestyle branche wordt ieder seizoen weer onderstreept door de prachtmerken die zich als early birds melden. Zoals het Franse cultmerk Petit Bateau en de spannende Zweedse nieuwkomer Maison Chaos.

We spreken Irene Israël van Petit Bateau Nederland: “Voor mij is het ontzettend belangrijk om ook buiten de eigen showroom zichtbaar te zijn voor al mijn klanten, groot of klein, en om nieuwe klanten te ontmoeten. Daarom kiezen we bewust weer voor kleine fabriek.” Modern en relevant blijven als overbekend heritage brand is geen geringe prestatie in een branche waar alles om nieuw en hot draait. “Petit Bateau bestaat al sinds 1893. Het is een heel stabiel generatiemerk dat wereldwijd bekend staat om kwaliteit en stijl. Of het nu onze iconics zijn zoals de rompers, het gele regenjack en de Bretons gestreepte truitjes - die we tegenwoordig uit voorraad kunnen leveren -, of juist de speciale prints, colabs en de vintage stijl remakes uit ons archief; we zijn meer dan ooit ‘hip en hot’, en niet alleen in groot Amsterdam.”

Carl-Axel Wahlström, oprichter en creative director van het gloednieuwe kidslabel Maison Chaos, vertelt aan de telefoon vanuit Zweden: “We’ve done a lot of research into where our retailers are and we were surprised to learn that it turned out that Amsterdam was the most interesting place. We feel we, as a Scandinavian brand, fit perfectly at kleine fabriek as it is very modern and attracts really fashion forward visitors. Our initial focus is on Europe so it is easy to invite our prospects to Amsterdam.” Gezien de ervaring van Carl-Axel en zijn team, talenten die eerder & Other Stories (H&M), ACNE en Whyred deden, zijn de verwachtingen van Maison Chaos hooggespannen. “The brand is inspired by the Athleisure-trend for grownups. It combines ease and functionality with a contemporary look, with what we call the Superhero-silhouette; a lot of leggings for girls and fancy jogger pants for boys, with big volume tops. A very edgy, adult-like look.”

more debuts

Behalve Maison Chaos zullen deze winter nog meer labels debuteren op kleine fabriek, waaronder LOVE kidswear uit München en de coole denim patches van by Kiki, helemaal on trend met al die gaten in de jeans van nu.

first timers

Onder de reeds bestaande merken die deze editie voor het eerst op kleine fabriek te vinden zijn behoren het IJslandse kidslabel Iglo + Indi en het Portugese Caracol, First Love uit Puerto Rico, Fabric Flavours uit de UK, de schoenenmerken Yaapaa, Angulus & Rollie, en de mooie babydoeken van Momeasy uit Turkije.

‘old’ timers

Kleine fabriek is uiteraard ook erg blij met de harde kern van mooie kleding- en schoenenmerken die trouw blijven exposeren zoals Moodstreet, Flo, Someone Kids, Nono, WILD, Lofff, Fun&Fun, Geisha, Smafolk, Albakid, Z8, Gaastra, S. Oliver, Kate Mack, Zecchino d’Oro, EB Shoes, Bergstein, Easy Peasy en Creamie en Sproet & Sprout. Little 10 Days, dat vorig seizoen op kleine fabriek debuteerde is ook weer van de partij. Zo ook de lifestyle producten van Zebra, Jellycat, Janod, Playforever, Aden + Anais, Cottonbaby, Isi Mini, Fresk, Milestone cards en Sugar Booger. Terug van weggeweest zijn o.a. Souza, IKKS Junior, Little Label, Blue Rebel en Babyface.

Er zit nog veel meer nieuws in de pipeline, maar dat komt ruimschoots aan de orde in volgende berichten. Zie ook www.kleinefabriek.nl en de Facebook-,Twitter- en Instagram-pagina’s van kleine fabriek voor alle updates!