• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kokosalaki nieuwe ontwerper Vionnet

Kokosalaki nieuwe ontwerper Vionnet

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De in Londen gevestigde Griekse modeontwerpster Sophia Kokosalaki heeft bevestigd dat zij de nieuwe hoofdontwerpster van het Franse huis van Vionnet wordt. "Het is zo'n grote eer om gevraagd te zijn om voor Vionnet te werken. Ik bewonder en begrijp hun esthetiek, en ik voel me verbonden met hun benadering tot ontwerpen," zei de 33-jarige aan St. Martin's opgeleide Kokosalaki in een gesprek met Vogue. "Het is een uitdaging maar ook erg spannend om de unieke geschiedenis van het couturehuis voort te zetten. Het feit dat haar (Madeleine Vionnet, red.) werk al bijna een eeuw zo vaak wordt nagebootst is een teken van de tijdloosheid van Vionnet."

Madeleine Vionnet richtte haar label in 1912 op en opende in 1923 haar modehuis in Parijs. Ze werd een modelegende, samen met Cristobal Balenciaga, Chanel en Yves Saint Laurent. Ze was de eerste die schuin geknipte jurken ontwierp en Marlene Dietrich en Greta Garbo waren trouwe klanten. In 1925 betrad ze de Amerikaanse markt en werd een van de eerste couturiers die haute couture naar confectie wist te vertalen. Ze presenteerde haar laatste collectie in 1939, maar het couturehuis bleef een grote invloed uitoefenen op de modebranche.

Vionnet voorzitter Arnaud de Lummen sprak verheugd over de benoeming van Kokosalaki. "Vionnet heeft een bijzondere geschiedenis en een zekere tijdloosheid," zei hij. "Onze terugkeer naar de fashion scene zal niet standaard zijn maar juist een unieke benadering van de visie van Vionnet behelzen. Sophia zal met haar technische kennis en hedendaagse, vrouwelijke visie in een unieke positie verkeren om het verleden van het huis te eren en haar toekomst te creëeren."

Kokosalaki's collecties voor Vionnet zullen in het voorjaar van 2007 gelanceerd worden en zullen exclusief beschikbaar zijn in Barneys New York, Beverly Hills, Dallas, Boston en Chicago en in de Vionnet Studio in Parijs.

Madeleine Vionnet