• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Koninklijke Onderscheiding voor Jago-direkteur Theo van der Lugt
Koninklijke Onderscheiding voor Jago-direkteur Theo van der Lugt

Fashion

Koninklijke Onderscheiding voor Jago-direkteur Theo van der Lugt

Door FashionUnited

1 jun. 2002

Op donderdag 30 mei jl. heeft de direkteur van Jago Shawls-Jan van Gool B.V. Amsterdam, de heer Theo van der Lugt een Koninklijke Onderscheiding ontvangen, en wel: "Ridder in de Orde van Oranje Nassau".

De heer Van der Lugt heeft in zijn functie als algemeen directeur van Jago Shawls, in de periode van 1977 tot 2002, het bedrijf een belangrijke impuls gegeven, zowel qua marktaandeel als qua export. Daarnaast blijkt dat betrokkene een belangrijk aandeel had in de modernisering van de branche-organisatie NKC (Nederlandse Kleding Conventie) en de fusie met FENECON (Vereniging van Confectie-en Tricotage-ondernemingen) alsmede de positieversterking van de mode- en interieurbranche.

Voorts heeft Van der Lugt zich verdienstelijk gemaakt voor de hockeysport, zowel in verenigings- als regionaal verband. Zijn bijzondere verdiensten in en aan de hoofdfunctie gerelateerd kunnen in combinatie met andere maatschappelijke activiteiten worden gekwalificeerd als 'een of meer opvallende prestaties en werkzaamheden die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben' .