• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kultivate bestaat vijf jaar

Kultivate bestaat vijf jaar

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Nederlandse kledingmerk Kultivate viert dit jaar zijn vijf jarig jubileum. In die tijd heeft het merk zich ontwikkeld van een collectie die bestond uit een tiental opvallende shirts tot een volledige kledingcollectie. Van de dertig verkooppunten waarmee het merk in 2003 van start ging, groeide het aantal uit tot 200 in 2008.

Kenmerk van Kultivate is dat het mode niet louter ziet als een verzameling kledingstukken, maar als medium om non-verbale boodschappen over te brengen. Het motto dat Kultivate hanteert is 'conformity kills'. Het merk staat voor individualisme en verschillen tussen mensen onderling. Die verschillen kunnen worden uitgedragen met hulp van de uitgesproken kledingstukken van Kultivate die met zelfspot en humor proberen in te haken op populaire thema's.

Het merk werd in 2003 opgericht door Frank van Rooijen en Jeffrey Heerkens. Aanvankelijk ontwierpen ze alleen shirts met grafische prints. Het label kreeg naamsbekendheid toen het tweetal gewaagde teksten op de shirts plaatsten, zoals 'Fuck me I'm rich' en 'I did Paris Hilton'. De aldus verkregen faam werd uitgebreid dankzij bekende Nederlanders als Ferry Corsten, Jeroen Post en de acteurs van de televisieserie ZOOP, die zich graag in de shirts uitdosten.

Daar bleef het niet bij. Het personeelsbestand werd uitgebreid naar vijf fulltimekrachten en de collectie werd aangevuld met polo's, sweaters, knitwear en caps. Niet alles wat Kultivate aanraakte, veranderde in goud; het uitstapje naar de damesmarkt dat het merk in 2006 waagde, werd geen succes. En ook de intrede van het merk op de Belgische en Australische markt, was van korte duur, omdat het merk besloot zich primair te richten op de Nederlandse markt. Wat wel succesvol bleek, was de intrede in Duitsland. Daar heeft het bedrijf inmiddels rond de dertig verkooppunten. Komend jaar wil het merk zijn aanwezigheid daar fors uitbreiden.

kultivate