• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kunert stelt verwachting 2003 bij

Kunert stelt verwachting 2003 bij

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Teneinde de tegenvallende verkoopresultaten op te vangen wil de Duitse Kunert Groep zich gaan specialiseren in technologisch geavanceerde producten. Maandag liet Kunert weten dat de verkoop nog steeds tegen valt en dat het verwacht dat over 2003 waarschijnlijk nog geen winst zal worden geboekt.

Lothar Perets, marketing en sales directeur van Kunert, liet in een verklaring weten dat het bedrijf dit jaar vooral wil investeren in nieuwe producten zoals de "travel sock". Deze sok vermindert het risico op trombose als gevolg van lange vliegreizen. Daarnaast wil Kunert internationaal actiever worden en concentreert het bedrijf zich op de verwerving van buitenlandse licenties. Zo brengt Kunert binnenkort een Burlington-ondergoed collectie op de markt. Daarnaast heeft het bedrijf licenties van Mexx en Banani in handen.

In 2002 daalde Kunerts omzet met 15% tot euro 134m. In oktober vorig jaar stelde het Duitse bedrijf de verwachtingen voor dat jaar bij en voorspelde een omzetdaling van 10% tot ongeveer euro 140m. Reorganisatiekosten resulteerde toen in een operationeel verlies van euro 1,7m tegen euro 7,7m in 2001. Het netto verlies bedroeg toen euro 2,9m tegen 4,9m een jaar daarvoor. Kunert had oorspronkelijk de verwachting uitgesproken dat het in 2002 weer winst zou gaan maken.

Kunert