• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kwintet KLM Kleding NV

Kwintet KLM Kleding NV

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ehco-KLM Kleding NV wijzigt per 1 januari 2004 haar naam in Kwintet KLM Kleding NV. Kwintet KLM Kleding is producent van beroepskleding van de bekende merken KLM Kleding en Lonneker.

Waarom een nieuwe naam? De Enschedese onderneming is een dochtermaatschappij van de Deense multinational Kansas Wenaas die in 2003 besloot haar naam te wijzigen in Kwintet. De naam Kwintet symboliseert de 5 grote Europese ondernemingen waaruit de groep bestaat en de nauwe samenwerking tussen de verschillende merken en vestigingen. De Kwintetgroep heeft ondernemingen in o.a. Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Oostenrijk.

Met een omzet van € 400 miljoen in 2003 en 3.000 werknemers is de groep veruit de grootste aanbieder van beroepskleding in Europa. In alle landen hebben de bedrijfsnamen het voorvoegsel Kwintet gekregen. Voor Ehco-KLM Kleding wordt dit Kwintet KLM Kleding.

Een nieuwe identiteit voor KLM Kleding en Lonneker. In Nederland hebben de merken KLM Kleding en Lonneker ieder hun eigen afnemersgroepen in respectievelijk de industrie / dienstverlening (Direct Divisie) en gezondheidszorg (Care Divisie). Beide divisies krijgen hun eigen huisstijl met het KLM Kleding of Lonneker logo. Beide voeren het Kwintet logo en een stippellijn die een stiksel symboliseert (waarmee een link wordt gevormd naar het productieproces van de kleding). De logo's KLM Kleding en Lonnkerker hebben een face lift ondergaan met behoud van hun herkenbaarheid.

Innovatieve producten Ook in 2004 komen KLM Kleding en Lonneker weer met nieuwe en vooruitstrevende collecties. Producten en ranges die nog beter gerealiseerd kunnen worden door de intensieve samenwerking binnen de Kwintet groep.

KLM