• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Lacoste en Primark nieuwste partners van Ellen MacArthur Foundation's Network

Lacoste en Primark nieuwste partners van Ellen MacArthur Foundation's Network

Door Ilona Fonteijn

28 jul. 2021

Mode

Lacoste en Primark zijn de nieuwste partners van het Ellen MacArthur Foundation's Network, dat maken beide merken bekend in een eigen persbericht. Lacoste en Primark waren eerder al verbonden aan de Ellen MacArthur Foundation via het ‘Make Fashion Circular’-initiatief, maar zullen nu de banden met de stichting versterken door middel van een partnerschap.

Dit partnerschap sluit aan bij de ‘Durable Elegance’-aanpak van Lacoste, de duurzaamheidsplannen van het bedrijf waarin verschillende sociale- en milieudoelstellingen staan vastgelegd. Onder die doelstellingen vallen onder andere het met 15 procent verminderen van de milieu-impact van de artikelen, de levensduur van de polo’s verlengen en het garanderen van een tweede leven voor al hun textielafval en onverkochte voorraad.

Primark ziet de aansluiting bij het Ellen MacArthur Foundation's Network als een kans om de modeindustrie meer richting een circulaire economie te sturen. Naast 'Make Fashion Circulair' en het Network, sloot Primark zich ook aan bij 'The Jeans Redesign' van de stichting.

Beeld: Lacoste