• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Lease The Look: kleding van Filippa K te huur

Lease The Look: kleding van Filippa K te huur

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Mode

Het Zweedse kledingmerk Filippa K lanceert een nieuwe stap in een poging om duurzame consumptie te ondersteunen. Het merk stelt een aantal van de catwalk looks van de lente- en zomercollectie voor 2016 online beschikbaar om te huren.

Afgelopen week werd in Stockholm Filippa K’s lente- en zomercollectie voor 2016 getoond. Een aantal looks van deze collectie kwamen de dag erna meteen te huur beschikbaar op de campagnewebsite van Lease the Look. Unieke kledingstukken als een plooirok en een leren bikerjack kunnen voor maximaal vier dagen worden gehuurd. Door de zeldzaamheid van de stukken zijn ze alleen beschikbaar in maat S voor vrouwen en maar M voor mannen. Ook kunnen de stukken qua kwaliteit en uiterlijk variëren met de stukken die uiteindelijk in de winkel komen te hangen.

Filippa K is altijd op zoek naar creatieve manieren om bewust consumentengedrag te stimuleren. Het Zweedse designermerk wil het zogenaamde ‘doorgeeffashion’ aanmoedigen onder klanten. Het doel van Lease the Look is dan ook om duurzame consumptie bij vrouwen te ondersteunen.

De Lease the Look-campagne gaat door tot het einde van september. De looks zijn online verkrijgbaar in Zweden, Denemarken, Finland, België, Duitsland en Nederland. Het huren van een kledingstuk kost 400 SEK, 40 euro, inclusief transport en stomerij.

Filippa K
lease the look