• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Leggings stimuleren omzet beenmode

Leggings stimuleren omzet beenmode

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Voetloze kousen en leggings zijn de nieuwste rage en dragen bij aan de heropleving van beenmode in de VS. De afgelopen paar jaar was het ernstig gesteld met beenmode, het ondergeschoven kindje van de modebranche, maar de nieuwe belangstelling ervoor zorgt voor herstel. ”Leggings zijn een makkelijk item die klanten nu weer naar de beenmodeafdeling lokken”, zegt Michael Fink, vice-voorzitter en directeur damesmode bij Saks Fifth Avenue, in een gesprek met Women's Wear Daily. ”Het heeft de belangstelling voor beenmode weer opgewekt.” In het fiscaal jaar tot 31 mei daalde de damesbeenmodeomzet in de VS met 2,6 procent procent naar $2,86 miljard (€2,23 miljard), bericht het in New York gevestigde onderzoeksbureau NPS Group. De sokkenomzet steeg met 2,1 procent naar $1,76 miljard, maar de verkoop van panty's daalde met 9,1 procent naar $999 miljoen en die van maillots daalde met 10,9 procent naar $103 miljoen.

”We hebben met moeilijke omstandigheden te kampen gehad, zoals orkaan Katrina en stijgende bezineprijzen, die afgelopen najaar een negatieve impact hadden”, zei Romaine Sargent, vice- voorzitter en algemeen directeur van Sara Lee Hosiery. ”Tijdens de kerst zagen we een kleine verbetering, maar afgelopen voorjaar werd er een echte verbetering geconstateerd. De leggings, maillots en kniekousen op de catwalk hebben een grote bijdrage geleverd aan de toenemende belangstelling voor deze categorie. Nu de legging-trend begint aan te slaan, zijn we ervan overtuigd dat het tot voorjaar 2007, en zelfs nog langer, zal aanhouden.” In de Nederlandse markt is de legging ook al razend populair. ”De afgelopen vijf à zes maanden vliegen de leggings over de toonbank”, zegt Twan Tully van het luxe beenmodemerk Wolford in Amsterdam. ”We hebben ze nog niet uitgepakt of ze zijn al verkocht. De leggings liggen hooguit drie dagen in de winkel. De trend zet zich voor de winter ook voort met nieuwe patronen. Het houdt niet op.”

Winkels verkopen steeds meer variaties op de zwarte legging. Bonte kleuren en diverse prints zijn ook geliefd. Volgens WWD doen enkelsokjes en kniekousen met hoge hakken gedragen het nu ook bijzonder goed.

beenmode