• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Levi's eert Andy Warhol

Levi's eert Andy Warhol

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Levi's gaat werk van Andy Warhol gebruiken voor een nieuwe kledinglijn. Warhol, zelf drager van Levi's jeans, beeldde de spijkerbroeken af in zijn typisch Amerikaanse Pop-Art. In samenwerking met de Andy Warhol foundation brengt het kledinglabel nu een eerbetoon aan de kunstenaar met de Warhol Factory X Levi's. Op de kleding worden illustraties en uitspraken afgebeeld.

De nieuwe kledinglijn, die volgend jaar in de winkels ligt, zal onder andere bestaan uit spijkerbroeken van 190 tot 250 dollar en tops variërend van 80 tot 300 dollar. Met zijn kunstwerken gaf Warhol, die overleed in 1987, meerdere grote namen een icoonstatus, zoals Marilyn Monroe, Campbell Soup en Jacqueline Onassis. Levi's voorzitter Phil Marineau hoopt met de Warhol collectie een einde te maken aan de daling van de verkoopcijfers, waarvan nu al acht jaar lang sprake is. In Nederland brengt Karina van Eerd agenturen sinds twee jaar het Italiaanse merk Andy Warhol by Cultura. De kledingcollectie voor dames, bestaande uit jurkjes, tops en rokjes, is opvallend en bedoeld voor een artistieke, kleine doelgroep.

Karina van Eerd agenturen: ,,Andy Warhol wordt verkocht in modische winkels voor een jong publiek, maar dan wel in het hogere segment. Het is een kleine doelgroep, maar de verkoop gaat goed. Er wordt steeds een ander thema uitgewerkt: Zo waren Coca Cola flesjes overal op terug te zien. Dit seizoen zijn er veel afdrukken van tasjes en Warhols 'The eye'. De collectie past bij een casual, stoere look." De Levi's-Warhol collectie zal eenzelfde stoere, artistieke uitstraling krijgen, maar wordt gesterkt door het imago van Levi's.

Andy Warhol
Levi's
Levi Strauss