• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Levi’s lanceert eerste internationale Gay Pride-collectie

Levi’s lanceert eerste internationale Gay Pride-collectie

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Ter gelegenheid van het EuroPride-festival, dat van 23 juli tot en met 7 augustus in Amsterdam plaatsvindt, heeft Levi’s een speciale internationale Gay Pride-collectie ontwikkeld. Levi’s zet zich al jaren in voor de rechten van homoseksuelen en presenteert sinds 2014 jaarlijks een Gay Pride-collectie in Amerika. Nu is de collectie voor 2016 voor het eerst in Nederland verkrijgbaar, maakte Levi’s onlangs bekend.

Voor de eerste internationale Pride-collectie werkt het jeansmerk samen met de Harvey Milk Foundation, die zich inzet voor de gelijkberechtiging van homoseksuelen. In samenwerking met de organisatie heeft Levi’s speciale patches ontwikkeld, waarmee klanten zelf hun kledingstukken kunnen customizen. Dat kan in de Levi’s-vestigingen in de Kalverstraat en de Leidsestraat. De opbrengst van deze patches gaat naar het aidsmonument, dat eind dit jaar wordt onthuld tegenover het Levi’s hoofdkantoor in Amsterdam.

De Pride-collectie bestaat verder uit onder andere T-shirts en tanktops met opdrukken van een melkfles en een tijdlijn met de fundamentele homorechten. Ook bevat de collectie denim items als een jas en een korte broek en een bandana.

De speciale collectie is verkrijgbaar bij de Levi’s-winkels in de Kalverstraat en Leidsestraat en via de webshop van Levi’s.

Beeld: Levi's

Levi's