• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Levi’s wil ook in Europa gaan recyclen

Levi’s wil ook in Europa gaan recyclen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Ruim een jaar na de introductie van een recyclingprogramma in de Verenigde Staten, geeft jeansmerk Levi’s nu ook Europese klanten de mogelijkheid om gebruikte artikelen te recyclen. Het programma begint in Groot-Brittannië en moet eind volgend jaar in heel Europa uitgerold zijn.

Britse, en later ook andere Europese consumenten, kunnen vanaf nu hun ongewenste en gebruikte kleding en schoenen, ongeacht van welk merk, inleveren bij Levi’s-winkels. In ruil daarvoor ontvangen zij een voucher voor 10 procent korting, te besteden bij de betreffende winkel.

Met het recyclingprogramma streeft Levi’s naar eigen zeggen naar de vermindering van de hoeveelheid kleding op de stortplaatsen. Volgens het jeansmerk belandt alleen al in Groot-Brittannië jaarlijks zo’n 350.000 ton kleding bij het afval. “We hebben aandacht voor duurzaamheid in alle facetten van onze business en we bekijken hoe we het consumentengedrag kunnen veranderen om het recyclen van kleding de norm te maken,” meldt Michael Kobori, vice-president sustainability bij Levi’s. Het nieuwe programma bouwt in Europa voort op het partnerschap van Levi’s met recyclingbedrijf I:Collect, dat ook samenwerkt met merken als Hunkemöller, H&M en The North Face.

Het uitrollen van het recyclingprogramma is de meest recente stap van Levi’s in de bredere duurzaamheidsdoelstelling voor het creëren van een circulaire economie. Volgens het bedrijf betekent dit in de praktijk het ontwerpen van een product met recycling in het achterhoofd.

Levi's