• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Lichte omzetstijging Vendex in derde kwartaal

Lichte omzetstijging Vendex in derde kwartaal

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vendex KBB heeft in het derde kwartaal een omzetstijging van 0,4% geboekt. Inclusief de effecten van acquisities (doe-het-zelfketen Leroy Merlin in België) steeg de netto omzet van de voortgezette activiteiten zelfs met 3,2% naar €1.159 miljoen. Over de eerste negen maanden van het lopende jaar lag de omzet met €3.306 miljoen 4,2% boven vorig jaar; exclusief het effect van acquisities bedroeg de stijging hier 0,9%.

Het omzetverloop bij Vendex KBB steekt gunstig af bij de marktontwikkeling zo concludeert het bedrijf. Tot nu toe werd in alle kwartalen van het lopende jaar een hogere omzet behaald, terwijl de macrocijfers voor de nonfood detailhandel in Nederland fors daalden. Voor de bovenkledingsector werd in het tweede kwartaal door het CBS zelfs een daling van 10% geregistreerd.

De Fashion-tak van Vendex (M&S, Hunkemöller en Claudia Sträter) boekte voor het eerst dit jaar een omzetdaling van 6,1%, ondanks expansie met in totaal 54 winkels. In alle landen waar de drie formules van deze groep actief zijn, stond de markt onder druk. De terugval in het derde kwartaal van het lopende jaar had met name gevolgen voor de grootste winkelketen M&S, die dit kwartaal in omzet achterbleef. Ook Hunkemöller behaalde een lagere omzet evenals Claudia Sträter. Opvallend is hier dat de verkopen in de winkels peil bleven, maar dat de groothandel een aanzienlijke daling liet zien.

Van de overige Vendex-activiteiten was voor Hema het derde kwartaal het beste tot nog toe. De omzet steeg bijna 3,7%, duidelijk beter dan in het eerste (+1,4%) en tweede kwartaal (-2,3%). In Nederland was sprake van een lichte omzetgroei, mede door expansie (+5 winkels).

De omzet van de Bijenkorf steeg in het derde kwartaal 5,9% (eerste kwartaal: +4,4%, tweede kwartaal: -2,4%). Ook deze stijging is vrijwel geheel te danken aan expansie (met name Maastricht, open sinds eind augustus dit jaar). Bovendien waren de eind september gehouden Drie Dwaze Dagen succesvoller dan ooit. Na negen maanden staat de Bijenkorf in het lopende jaar op een omzetplus van ruim 3%.

Zorgenkind V&D liet een licht herstel zien. Na de scherpe terugval in het tweede kwartaal (-7,2%) bleef de omzetdaling in het derde kwartaal beperkt tot 2,2%. In diverse productgroepen werden hogere omzetten behaald, met name bij dames- en herenmode, schoenen en modeaccessoires.

 

 

 

 

 

vendex_kbb4