• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Lifestyle kledingtypes

Lifestyle kledingtypes

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tweederde van de Amerikaanse jongeren tussen de 14 en 30 jaar noemt de eigen kledingstijl casual en comfortabel. Sport- en vrijetijdskleding is bij hen dan ook favoriet. Dit blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse Look-Look. Opvallend is dat deze jongeren hun stijl tevens typeren als trendy (34 procent), creatief, kleurrijk en opvallend (30 procent), chic, sexy en edgy (35 procent) en klassiek en elegant (29 procent).

 

Jonge mensen blijken niet slaafs een modebeeld te willen navolgen, maar zichzelf elke dag opnieuw uit te vinden. Hun stijl loopt uiteen van preppy tot punk, afhankelijk van welke rol zij die dag spelen, wat hun omgeving is en hoe hun pet staat. Jongens en mannen kiezen vaker voor de term sportief om hun kledingstijl te omschrijven dan meisjes en vrouwen (respectievelijk 36 en 22 procent).

De verdeling is 36 versus 33 procent bij de omschrijving 'trendy'. Van de vrouwelijke respondenten noemt 30 procent de eigen kleding romantisch, tegen 9 procent van de mannelijke ondervraagden. Oudere respondenten onder zowel vrouwen als mannen zijn vaker tevreden met de eigen kledingkeuze. Bij de 25- tot 30-jarigen zegt slechts 3 procent geen eigen stijl te hebben, tegen 8 procent van de 14- tot 18-jarigen.

Lifestyle
Trends