• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Live funky disco-customized shirts

Live funky disco-customized shirts

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het swingt, het is funky én het is handig als je niet goed bent met naald en draad: tijdens de live-show van The Sewing Room kun je zelf je Tee laten customizen.

Het begon allemaal toen een paar mensen samen aan het brainstormen waren voor de clubavonden in Panama, een uitgaansgelegenheid in Amsterdam. Tijdens die meeting in mei kwam Ruby Servage op het idee om live kleding te veranderen, óp de dansvloer. Het concept werd meteen geaccepteerd en grondig uitgewerkt.

Panama-organisatoren vormden met vrienden een groep, die gewapend met creativiteit en naaimachines de disco in ging. Hun naam werd The Sewing Room. Iedere zaterdag vermaken ze kleren -en hun publiek- op een interactieve manier. En daarmee springen zij in op een heersende trend: zonder zelfgefabriceerd T-shirt kun je je namelijk bijna niet meer in de disco vertonen.

Anna Dawkins- de Boer, Panama-organisatrice en contactpersoon van de groep, vertelt: "De bedoeling is dat mensen zelf shirts meenemen en dat wij die voor hen funkalisen. We knippen, scheuren, voegen knoopjes of andere dingetjes toe. Ook kunnen we on-the-spot prints aanbrengen. Daarbij is direct contact met de klant erg belangrijk; mensen moeten zelf meedoen."

Natuurlijk is Panama niet de enige plaats waar de interactive performance te zien is. The Sewing Room is 'te huur' voor feesten en partijen. Bovendien maken ze unieke T-shirts op bestelling en verkopen ze vermaakte vintage en zelfgemaakte kleding in allerlei soorten en maten.

En de groep heeft nog meer ideeën. Anna: "Nu The Sewing Room zo'n succes is, willen we ook andere dingen gaan maken. Meubels bijvoorbeeld." Grootse plannen dus, maar voorlopig blijft The Sewing Room nog iedere zaterdagavond in Panama in Amsterdam. Zeker een bezoekje waard!

Panama