• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • LN Knits en HNST lanceren ‘circulaire’ jeanscollectie

LN Knits en HNST lanceren ‘circulaire’ jeanscollectie

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Mode

Het Belgische modemerk LN Knits heeft de handen ineengeslagen met het in Antwerpen gevestigde denimmerk HNST. De labels creëerden samen twee ‘circulaire’ jeansmodellen, die vanaf deze week beschikbaar zijn. Dat schrijft LN Knits in een persbericht.

Het gaat om de modellen ‘LN Cool’, een spijkerbroek met een slim straight pasvorm, en de ‘LN Classic’, welke een vintage boyfriend pasvorm heeft. Beide modellen kosten 279 euro en zijn verkrijgbaar in de LN Knits-webshop en in de flagshipstore in Antwerpen.

De spijkerbroeken zijn geproduceerd in Europa en bestaan uit 56 procent gerecyclede denim, aldus LN Knits. Het merk stelt dat de jeans op een duurzame manier zijn geproduceerd en dat ze op zo’n manier zijn gemaakt, dat ze na enkele jaren opnieuw ‘tot grondstof’ kunnen worden verwerkt. “Zo zijn de binnenzakken gemaakt van een combinatie van oude witte T-shirts en Tencel (gemaakt van houtpulp), zijn de rivetten niet van metaal maar geborduurd, zodat ze samen met de broeken gerecycleerd kunnen worden en kan de knop dankzij een slim schroefsysteem hergebruikt worden,” zegt LN Knits in het bericht. Daarnaast zijn de broeken gekleurd middels de Smart-IndigoTM-techniek van HNST, waarbij elektrocellen worden gebruikt om indigopoeder in denimvezels te verwerken. Daarbij zouden geen chemische stoffen komen kijken.

LN Knits van Ellen Kegels begon als accessoiremerk, maar brengt inmiddels ook knitwear kledingcollecties die worden geproduceerd door enkele honderden kansarme Peruviaanse vrouwen. LN Knits wordt verkocht in een eigen Antwerpse flagshipstore, bij tientallen multibrandwinkels in België en via de webwinkel.

Het circulaire label HNST (Honest) van de Antwerpse ondernemer Tom Duhoux produceert spijkerbroeken die zijn gemaakt van 50 procent gerecyclede, afgedankte denim. De jeans zijn volledig herbruikbaar, en de productie ervan vergt geen chemicaliën en 75 procent minder water. FashionUnited sprak Duhoux afgelopen jaar over zijn merk.

Beeld: LN Knits

Circulariteit
Denim
HNST
LN Knits
Scroll down to read more