• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Longchamp tekent licentieovereenkomst met Marchon voor brillencollecties

Longchamp tekent licentieovereenkomst met Marchon voor brillencollecties

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het luxelabel Longchamp gaat samenwerken met Marchon, een van de grootste brillenbedrijven wereldwijd. De partijen hebben een licentieovereenkomst getekent waarbij de bedrijven de ontwikkeling, productie en distributie van nieuwe brillen samen gaan realiseren.

Het doel van de samenwerking tussen Longchamp en Marchon is om het bereik van het merk uit te bereiden op het vlak van mode-accessoires. De bedrijven zullen gezamenlijk een brillencollectie voor vrouwen lanceren, die in seizoen herfst/winter 2017 verkocht zou worden. De collectie zal wereldwijd verkrijgbaar zijn in de winkels van Longchamp, bij multi-brand stores, travel retail winkels en verschillende opticiens.

"Met veel plezier zorgen wij als een luxe modehuis uit Parijs ervoor dat onze klanten ‘Longchamp Eyewear’ kunnen kopen. Eyewear is namelijk het ultieme vleugje Franse elegantie en het hoort bij de Parijse levensstijl, die wij promoten over de hele wereld met onze tassen, ready to wear, schoenen, koffers en accessoires," zegt CEO van Longchamp Jean Cassegrain. "Longchamp is een zinvolle en belangrijke toevoeging aan het merkenportfolio van Marchon, terwijl we doorgaan met onze wereldwijde expansie-inspanningen," voegt CEO van Marchon Eyewear Nicola Zotta toe.

Longchamp is een Frans luxelabel, dat in 1948 is opgericht door Jean Cassegrain in Parijs. Het wordt nog steeds gerund door de familie Cassegrain. Afgelopen zomer, zag Longchamp de omzet dalen, vooral als gevolg van de terreuraanslagen in Frankrijk en de daling van het toerisme.

Marchon Eyewear Inc. is een van 's werelds grootste fabrikanten en distributeurs van brillen en zonnebrillen. Het bedrijf verkoopt zijn producten onder verschillende merknamen, zoals Calvin Klein, Chloé, Diane von Furstenberg, Dragon, Etro, Flexon®, G-Star RAW, Karl Lagerfeld, Lacoste, Liu Jo, MarchoNYC, Marni, MCM, Nautica, Nike, Nine West, Salvatore Ferragamo, Sean John, Skaga en X Games. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York, met kantoren in Amsterdam, Hongkong, Tokyo, Venetië, Canada en Shanghai. Marchon distribueert haar producten via 80.000 verkooppunten in meer dan 100 verschillende landen.

Beeld: Longchamp

Longchamp
MARCHON