• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Luxe labels op AIFW

Luxe labels op AIFW

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De eerste officiële Amsterdamse modeweek, die eind juli in de hoofdstad zal plaatsvinden, begint vaste vorm te krijgen. Deze week maakte de organisatie een voorlopig programma en een eerste lijst van deelnemers bekend. Het belangrijkste onderdeel van de Amsterdam International Fashion Week wordt een vijf-sterren luxe vakbeurs die op 30, 31 juli en 1 augustus in de Westergasfabriek zal worden georganiseerd.

Deze beurs, 'District' genoemd, is een platform voor hippe luxelabels, de New Luxury Brands, als Evisu, Fake London en Humanoid. District mikt op een totaal van 70-80 exposanten en A.I.F.W. verwacht hiermee ongeveer 1500 bezoekers per dag te kunnen trekken. Tijdens de rest van de modeweek, die van 29 juli tot 1 augustus duurt, zullen niet alleen een aantal catwalkshows plaatsvinden, maar ook culturele activiteiten worden georganiseerd op verschillende locaties (o.m. in de Brakke Grond) in de stad. "De modeweek is gevuld met exposities en lezingen. Alles in het teken van mode en inspiratie," zegt PR coördinator Kim Vaessen. "Het doel is om Amsterdam op de kaart te zetten naast internationale mode evenementen zoals die in Parijs en New York plaatsvinden. Tevens willen wij op deze manier grote buitenlandse merken naar Nederland krijgen."

Vaderlandse ontwerpers krijgen vooralsnog weinig ruimte tijdens de week. "Met uitzondering van bijvoorbeeld Viktor&Rolf zijn er verder weinig Nederlandse ontwerpers die in het buitenland veel bekendheid genieten," zegt Vaessen. "En ons doel is toch om dat internationale publiek te trekken." Ook Alexander van Slobbe is een ontwerper die internationaal grote bekendheid geniet. Hij heeft zijn medewerking in ieder geval toegezegd. Over andere deelnemende ontwerpers kan Vaessen nog niet teveel kwijt.

AIFW
Amsterdam Fashion Week
District