• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Maatpak voor vrouwen

Maatpak voor vrouwen

Door FashionUnited

23 mei 2003

Ook zo teleurgesteld dat maatpakkenspecialist SuitSupply (FashionUnited, 2 mei 2003) vooralsnog alleen een mannelijke clièntele wil bedienen? Gelukkig is er voor vrouwen ook een mogelijkheid om een redelijk betaalbaar maatpak te laten maken, en wel via Possen.com. Dit bedrijf verkoopt maatpakken voor mannen én voor vrouwen en doet dat zowel via internet als vanuit een echte winkel. Vijf winkels maar liefst want binnenkort gaat het vijfde filiaal open in Maastricht. Verder heeft de keten twee winkels in Amsterdam en een in Den Haag en in Nuth.

De Possen voor vrouwen is in 2001 geopend tegenover het filiaal voor mannen op de Van Baerlestraat in Amsterdam. Om de maten van de klant voor het op maat te maken pak te bepalen maakt Possen.com gebruik van geavanceerde technologie. In de winkel wordt namelijk in een speciale kabine een 3-dimensionale bodyscan van het eigen lichaam gemaakt. Met behulp van deze afbeelding kan de klant vervolgens zelf een pak ontwerpen.

Uitgangspunt - ook voor dames - is een klassiek herenpak waar vervolgens eindeloos op kan worden gevarieerd. Hoe lang moet het jasje, hoe breed de pijpen, welke revers, hoeveel knopen, wil je klepzakken of toch maar niet, welke stof, een felgekleurde voering of een subtiele? Het ontwerp en de maten worden vervolgens via internet doorgestuurd aan de ateliers in Italie, Frankrijk of Duitsland, waar het pak wordt gemaakt. Voor vervolgaankopen kan de klant terecht op de website van Possen, waar de eigen bodyscan via een login is op te roepen. Maatpakken van Possen.com zijn verkrijgbaar vanaf 649,- euro en binnen vier tot zes weken klaar.