• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Marc Newson geeft Louis Vuitton koffers een nieuwe look

Marc Newson geeft Louis Vuitton koffers een nieuwe look

Door Esther Hut

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Franse modehuis Louis Vuitton heeft de nieuwe set reiskoffers onthuld. Het merk is voor de tweede keer een samenwerking aangegaan met industrieel ontwerper Marc Newson. De koffers die in zeven verschillende kleuren te verkrijgen zijn, hebben nu ook 15 procent meer ruimte door het gebruik van duurzaam polypropyleen composiet materiaal.

“Ik ben obsessief over het inpakken van een tas met een bepaalde grootte waar alles precies in moet passen. Daarom was het belangrijk voor mij een product te ontwerpen, dat perfect is voor mensen zoals ik. Mensen die veel reizen en niet meer meenemen dan nodig is,” zegt de 52-jarige Newson.

A new range of rolling luggage designed by Marc Newson that fits the culture and history of #LouisVuitton

A video posted by Louis Vuitton Official (@louisvuitton) on

Naast de verschillende kleuren zijn de koffers in verschillende maten verkrijgbaar: mini, cabin en maxi. “We willen niet dat de verpakking modieus is. We moeten het voor een langere tijd kunnen gebruiken. In de meeste gevallen kiezen merken voor zwart en wit. Wij wilden iets anders,” zegt Michael Burke, CEO van Louis Vuitton tegen WWD.

Twee jaar geleden maakte de Australische Newson al een rugzak voor Louis Vuitton, die uitgebracht werd in een gelimiteerde oplage genaamd Fleece Pack.

De Marc Newson reiskoffers zijn nu beschikbaar via de Louis Vuitton website en in een beperkt aantal winkels.

Beeld: Louis Vuitton Facebook

Louis Vuitton
Marc Newson