• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Marian Wigger winnares 16e Grand Seigneur

Marian Wigger winnares 16e Grand Seigneur

Door FashionUnited

bezig met laden...

Marian Wigger van Turnover heeft gistermiddag de modeprijs Grand Seigneur ontvangen uit handen van de voorzitter van brancheorganisatie MODINT, Harry van Dalfsen. De prijs werd uitgereikt tijdens de Jaarvergadering van MODINT in het Singer Theater in Laren. Marian Wigger, mede-eigenaar en creative director van het kledingmerk Turnover, zei in een kort dankwoord dat zij "de erkenning van professionals uit de branche" het belangrijkste aspect vindt aan deze prijs en bedankte in het bijzonder de Bijenkorf voor het vertrouwen dat het winkelbedrijf vanaf het begin in Turnover heeft gehad.

Volgens de zeskoppige jury is Turnover te omschrijven als een collectie van tijdloze basics met een juiste balans van modieuze aspecten en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. 'Marian Wigger heeft met grote creativiteit, intelligentie en discipline een eigen stijl ontwikkeld volgens simpele maar zeer aansprekende richtlijnen.'

Het was de eerste keer sinds 1998 dat de prestigeuze modeprijs werd uitgereikt. Na het faillissement van de Vereniging Nederlandse Modebeurs (VNM) is de Grand Seingeur niet meer uitgereikt.

MODINT heeft de prijs geadopteerd waardoor Marian Wigger nu is toegevoegd aan een indrukwekkende rij prijswinnaars zoals Günter Frank (1985), Cora Kemperman (1987), Piet Zoomers (1994) en Claudia Sträter.

De Grand Seigneur is een onderscheiding voor personen dan wel ondernemingen of instellingen die door daad, prestatie en persoonlijkheid tot vorming van een beter begrip van mode en kleding hebben bijgedragen. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om in het oog springende tijdelijke rages. De jury is een afspiegeling van voor de branche relevante onderdelen en bestaat uit Han Bekke (voorzitter), Jan Berger, Louki Boin, Gregor Frenkel Frank, Günther Frank en Arthur Reddering.

Marian Wigger neemt de prijs in ontvangst van Harry van Dalfsen

Grand Seigneur
Marian Wigger