Meer dan 40 jaar was Vilenzo een mooi en groeiend winstgevend bedrijf. Ook in 2002 werd nog meer dan 1 miljoen euro winst behaald. Na het vetrek van oprichter Willem Vilé in 2002 ging het snel bergafwaarts en bleken de overnames die gepaard gingen met de opvolging van Wim Vilé de nodige problemen met zich mee te brengen.

Binnen 1,5 jaar waren de problemen zo groot dat een herfinanciering noodzakelijk was. Vorige week werd bekend dat de mogelijke financiers na zeer lang onderhandelen toch niet de benodigde 10 miljoen euro op tafel wilden leggen en zag CEO Bernard Doorenbosch zich tot ieders en eigen verrassing genoodzaakt om surséance aan te vragen.

Nu is een advocaat als bewindvoerder aangesteld die zorg moet dragen voor een optimale uitkomst in de ogen van banken en crediteuren. Ondertussen is Vilenzo in gesprek met meerdere partijen over de verkoop van losse bedrijfsonderdelen, en hoopt men binnen een week zaken te doen. Voor de afnemers en werknemers van het bedrijf is het echter interessanter om een volledige doorstart van Vilenzo te realiseren in de 'vernieuwde gereorganiseerde vorm' waar het huidige management druk mee bezig was.

Meerderheidsaandeelhouder Willem Vilé zal niet bieden op onderdelen van het kledingconcern of anderszins een reddingsplan voor de onderneming opzetten. Dat zegt hij vandaag tegen de Dow Jones Nieuwsdienst. Vilé houdt een belang van 60,6% in Vilenzo.

Als u belanghebbende bent en voor relatief weinig geld een relatief groot percentage van Vilenzo wilt kopen kunt u nu de koppen bij elkaar steken en bieden op een doorstart van Vilenzo International NV. Mail naar bas@fashionunited.nl met uw reactie.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN