• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Marlies Dekkers viert 25 jarig bestaan met uitbrengen van feministische essay

Marlies Dekkers viert 25 jarig bestaan met uitbrengen van feministische essay

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Marlies Dekkers lanceert voor haar 25 jarige jubileum een zilveren lingeriesetje Femme Fatale Silver genaamd. Dit maakt de Nederlandse ontwerpster bekend in een persbericht. Daarnaast gaf de ondernemer de feminien-feministische' schrijver Stella Bergsma de opdracht een essay te schrijven over de haat-liefdeverhouding van de vrouw met haar zelfbeeld. Dekkers schrijft in het bericht dat zij hoopt dat de boodschap uit het essay zoveel mogelijk vrouwen bereikt.

Ruim 25 jaar geleden begon Marlies Dekkers haar gelijknamige lingerielabel met een, naar eigen zeggen, duidelijke missie: vrouwen wereldwijd de moed en kracht geven zélf hun lot te bepalen. Dit wil Dekkers de komende 25 jaar dan ook blijven doen. In het persbericht schrijft de ontwerpster te beloven ‘de komende 25 jaar met haar lingerie de schoonheid van de vrouw te blijven omlijsten, inclusief al haar perfecte imperfecties.’ Ze voegt toe: “Ik zal niet stoppen tot elke vrouw, kijkend in de spiegel, haar grote liefde ziet: zichzelf."

De essay die Stella Bergsma in opdracht van Dekkers schreef, is volgens de ontwerpster alvast een startpunt richting zelfacceptatie van vrouwen. “Vrouwen moeten ophouden niet van zichzelf te houden. Begin met leven. Aanbid die borstbilbuiken en buig voor niemand. Zeker niet voor je spiegel”, is de boodschap van Bergsma in het essay.

De ontwerpster is vastberaden vrouwen te helpen van zichzelf te houden. “Het is meer dan alleen de buitenkant als je lingerie draagt. Mijn ontwerp is maar 10 procent van wat iemand in de spiegel ziet. Als de drager de andere 90 procent niet leuk vindt, dan wordt mijn werk ook moeilijk”, vertelde Dekkers begin dit jaar in een interview met FashionUnited.

Beeld: Marlies Dekkers

Hier vindt u actuele vacatures van Marlies Dekkers.

feministische essay
Lingerie
Marklies Dekkers
Stella Bergsma
zilveren jubileum