• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mattijs van Bergen lanceert eerste bruidscollectie

Mattijs van Bergen lanceert eerste bruidscollectie

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Voor modeliefhebbende bruiden is er goed nieuws: de Nederlandse ontwerper Mattijs van Bergen heeft zijn eerste bruidscollectie gelanceerd. De collectie bestaat uit zes jurken en krijgt de naam ‘Mattijs van Bergen Bridal’.

“Ik wilde mijn eigen statement maken in Bridal. Het ontwerpen voor aankomende bruiden heeft iets toverachtigs. Dit fascineert mij. De bruidsjurk wordt van oudsher gezien als het hoogtepunt, het slotakkoord van een modeshow. Dat wil ik in één collectie vangen,” vertelt ontwerper Mattijs van Bergen in een persbericht.

Iedere jurk heeft een eigen gezicht en een eigen naam: Poetry, Swan, Dawn, Sunrise, Spring en Anna. Het signatuur van Van Bergen -plissé, borduurwerk en eigenzinnige, soms opvallende combinaties van stoffen en materialen- is terug te vinden in iedere jurk. In de Dawn Dress komen accenten terug die eerder al te vinden waren in de Making Love Dress uit de collectie Zwart, die Van Bergen ontwierp voor het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. De jurk Sunrise heeft kenmerken die overeenkomen met de jurk Ciel uit de Van Gogh Collectie.

De zes jurken zijn een eerste voorstel van Van Bergen om met een bruid aan het werk te gaan om voor haar een jurk te maken. Aanstaande bruiden kunnen een made-to-measure afspraak te maken; de couture service van Mattijs van Bergen. De jurken kunnen naar wens in verschillende materialen en kleuren op maat worden gemaakt.

Beeld: Wendelien Daan

In mei besteedt FashionUnited aandacht aan het thema bruidsmode. Op FashionUnited.uk zijn we een nieuwe serie gestart over de grootte en ontwikkeling van de bruidsmodeindustrie in verschillende landen. Lees hier deel 1 over India.


Mattijs van Bergen