• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Meer winkels overvallen

Meer winkels overvallen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Voor het eerst sinds vijf jaar is het aantal overvallen op winkels weer toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). Tijdens de eerste negen maanden van 2007 werden er 494 winkeliers overvallen, dat is 16,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen werden er 424 overvallen gepleegd. Het aantal overvallen is sinds 2002 gehalveerd.

Over het waarom van de toename tast de Raad nog in het duister. Winkeliers hebben afgelopen jaren juist veel geïnvesteerd in maatregelen om de overvallen terug te dringen. Ook Sander van de Golberdinge van het Platform Detailhandel vindt de stijging onverklaarbaar: "Er is niet alleen veel geïnvesteerd, maar ook zorgen winkeliers er tegenwoordig voor dat er in de winkels weinig te halen is. De enige oorzaak die ik kan bedenken is de verruwing van de samenleving."

Zowel het Platform Detailhandel als de Raad Nederlandse Detailhandel pleiten voor aanvullende maatregelen door de overheid. Zo hopen ze op financiële steun voor winkeliers meer bevoegdheden voor de politie bij preventie van criminaliteit.

RND