Michael Kors stopt met verkoop van bont

Michael Kors heeft besloten bont in de ban te doen. In navolging van vele (inter)nationale kledingmerken stopt het modehuis vanaf eind 2018 met de verwerking van bont in haar producten. Dat hebben de Fur Free Alliance en dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren bekendgemaakt middels een persbericht.

“Ik ben er trots op aan te kunnen kondigen dat ons bedrijf toegezegd heeft te stoppen met het gebruik van bont in de collecties van Michael Kors en Jimmy Choo,” zegt John D. Idol, voorzitter en CEO van Michael Kors, in het persbericht. “Dankzij technologische vooruitgang in het productieproces hebben we nu de mogelijkheid om een luxe-uitstraling te creëren met behulp van imitatiebont” zegt ontwerper Michael Kors. “Tijdens onze modeshow in februari zullen we het resultaat van deze nieuwe technieken presenteren.”

Fur Free Alliance is een samenwerkingsverband van tientallen dieren-en milieuorganisaties, die wereldwijd pleiten voor het volledig uitbannen van bontgebruik. Door middel van het Fur Free Retailer-programma wordt aan de consument een nauwkeurig beeld gegeven van het bont-beleid van een retailer. Onder andere Ralph Lauren, Gucci, Armani en Stella McCartney sloten zich in het verleden al aan bij de Fur Free Alliance.

Beeld: Michael Kors website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN