• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mickey op je buik

Mickey op je buik

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Donald, Mickey, Dagobert en Minnie, Goofy, Kwik, Kwek en Kwak natuurlijk. De helden van de Disneystudio's doen het niet alleen goed in stripboeken en tekenfilms, de afbeeldingen worden ook met enige regelmaat op kleding gedrukt. Zelfs beddengoed, handdoeken, bestek, mandjes en multomappen zijn in de loop der jaren niet veilig gebleken en bedrukt met de populaire beeltenissen. Hoewel Disneyfiguren nooit helemaal uit de kledingkast verdwenen zijn, is dit najaar toch een hernieuwde opleving van de trend te zien.

Donald en Mickey zijn de truttigheid van de poloshirts en golftruien inmiddels ontstegen. Originele disneyprints staan nu centraal op hippe T-shirts, vestjes, sweaters en trainingsjasjes van het merk Ink+Paint. Het Disneymerk is vorig jaar gelanceerd en het werd meteen een hit. Beroemdheden zoals Victoria Beckham, Hillary Duff en Jessica Simpson zijn al in kledingstukken van het merk gesignaleerd. En nu is Ink+Paint - de naam een verwijzing naar de animatie studio - ook in ons land verkrijgbaar. Alle gebruikte disneyafbeeldingen zijn namelijk originele prints wat aan de kledingstukken een trendy vintagelook geeft. Hoogtepunt van de collectie is de 'vintage meets glamour-lijn'; Mickey Mouse is daarbij uitgevoerd in glanzende stippelprint (zie foto).

Ink+Paint heeft een volwaardige modecollectie; de Ink+Paint 'Couture Gold Edition' die bestaat uit denim, knitwear, T-shirts en accessoires, allemaal voorzien van disney prints. In Europa heeft het merk al meer dan 300 verkooppunten. Strong Fashion Group is de distributeur voor Nederland en hier is het o.a. verkrijgbaar op de Chill Out-afdeling van de Bijenkorf, bij de Rode Winkel, Holzhaus in Haarlem en Ram Bam in Eindhoven. Verkoopprijzen variëren 45 tot 99 euro.

Trend