• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Missoni wordt kunst

Missoni wordt kunst

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De overbekende prints en patronen van Modehuis Missoni zijn verheven tot kunst. In het gemeentemuseum van Goriza, Italië worden de kleden van Ottavio Missoni met de kenmerkende veelkleurige patronen tentoongesteld. De expositie, getiteld 'Kaleidoscope Missoni' is op 11 februari, de 85e verjaardag van Missoni, geopend.

Naast de verschillende experimenten die Missoni met stoffen en kleuren heeft gedaan en zijn gehele persoonlijke collectie van patchwork wandkleden zijn er tijdens de tentoonstelling ook meer dan 100 ontwerpen uit de confectiecollecties te zien. De tentoonstelling is verdeeld in de verschillende motieven en patronen, zoals strepen, vlammen en grafische ontwerpen. Naast de traditionele manier van inrichten heeft het museum ook twee wandkleden in de ruimte laten zweven. Met deze expositie volgt Gorizia musea als het New York Whitney Museum of American Art, het Guggenheim Museum en het London's Victoria & Albert Museum. Deze musea hebben eerder al aandacht gegeven aan de modeontwerper. "De exposisitie biedt een inspirerende tocht door Missoni's wereld, waar bezoekers de verschillende beelden, tekeningen en stoffen kunnen zien, aanraken en voelen", zegt Raffaella Sgubin, directeur van het museum.

Het museum bevindt zich in in het 18e eeuwse palazzo Attems-Petzenstein. "Het palazzo is een klein koninklijk gebouw dat perfect past bij Missoni's werk." De exposite is opgezet door Luca Missoni, zoon van Ottavio Missoni en creatief directeur van de Missoni mannenlijn en de Missoni Sport lijn. Hij is uitermate tevreden met de locatie van de expositie. "Er is zelfs een parketvloer met geometrische patronen. Dit past perfect bij onze weefpatronen." Ottavio Missoni zei dat hij is begonnen met het ontwerpen van wandkleden voor de decoratie van een modeshow van het modehuis in een enorme ruimte in Milaan in 1978. De expositie loopt tot 4 juni dit jaar.

Missoni