• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mitex gaat ICT-integratie stimuleren

Mitex gaat ICT-integratie stimuleren

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Met een bodyscan van MKB Nederland voorzitter Hans de Boer in de Hout-Brox vestiging in Uden, heeft brancheorganisatie Mitex de aftrap gegeven voor een groot aantal projecten ter stimulering van Informatie en Communicatie Technologie in de mode-, schoenen- en sportdetailhandel.

Doel van het project is de professionalisering van de branche te bevorderen door ondernemers de kansen die informatie- en communicatietechnologiën bieden, meer en meer in hun bedrijfsvoering te laten integreren. Dat zal leiden tot een efficiëntere bedrijfsvoering en een opening bieden voor elektronische communicatie in de hele bedrijfskolom.

Momenteel worden door Mitex in samenwerking met het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel (HBD) uiteenlopende, praktische projecten in gang gezet voor de gehele mode-, schoenen- en sportbranche. Het HBD ondersteunt de uitvoering in financiële zin met een jaarlijkse bijdrage van ruim fl 300.000,-. voor de periode 2000-2002. Na een jaar van voorbereiding biedt Mitex de ondernemers nu praktische instrumenten aan. Mitex vertegenwoordigt ruim 4200 ondernemers in de mode-, schoenen- en sportdetailhandel met in totaal zo'n 12.000 winkels.

Het Mitex ICT-project behelst een integrale aanpak. Ondernemers kunnen computercursussen Word, Windows, internet en mail volgen en tegen scherpe tarieven hardware aanschaffen. Ook het thuis worden in de digitale wereld is onderdeel van het plan. Een eerste stap is vaak de presentatie van de winkels middels een eigen site op het internet (uithangbordfunctie). Daarvoor zullen medio dit jaar een workshops e-commerce plaatsvinden. Ook heeft Mitex onderzoek laten doen naar diverse branchespecifieke softwarepakketten. Het geeft de ondernemer een goed beeld van de mogelijkheden van deze software.

De informatie die met behulp van ICT beschikbaar komt, helpt de ondernemer bij een professionele bedrijfsvoering. Bedrijfsvergelijkingen (benchmarking), efficiëncy maatregelen en daarmee rendementsverbeteringen komen zo binnen bereik van elke ondernemer.

Mitex