• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mode-actie Rode Kruis

Mode-actie Rode Kruis

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Eindhovense afdeling van het Rode Kruis verkoopt vanaf half september modeaccessoires in Amsterdam en Eindhoven. De tassen, sieraden, armwarmers en corsages zijn ontworpen door Jo Meesters en Marije van der Park, jonge ontwerpers van de Design Academy in Eindhoven.

"Tot nu toe maakten ouderen in de werkgroepen van het Rode Kruis vooral dingen als slabbetjes, bridgekleedjes en sokken", vertelt Margreet van Dissel, voorzitter van het district Eindhoven. "Dat werd dan verkocht op de jaarlijkse bazaar. Dat is niet zo modieus, dus hadden we bedacht dit jaar écht hippe producten te gaan maken. Op die manier kunnen we misschien een jonge groep bereiken."

De productie draagt de naam 'puur handgemaakt' en bestaat uit zeven ontwerpen. De ouderen hebben 140 stuks in elkaar gezet, elk voorzien van een kaartje met daarop de voornaam van de maakster. De accessoires zijn van 14 tot 17 september te zien in de Borduurkamer van het ELLE Wonen-Herenhuis. Daarna is 'puur handgemaakt' te koop bij 'Depeche Toi', een winkel in Eindhoven. De opbrengst van de verkoop gaat naar het Nederlandse Rode Kruis. Of het Rode Kruis de actie volgend jaar herhaalt, is nog niet zeker: "Sommige ouderen vinden het leuker om zelf iets te bedenken", zegt Van Dissel. "Maar als dit een succes wordt, denk ik dat ze wel enthousiast zullen zijn over een nieuw idee."

Rode Kruis