• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mode met een missie

Mode met een missie

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Floortje Dessing opent op 5 april in Amsterdam haar eerste Nukuhiva-winkel. De zaak is vernoemd naar een eiland in de Polynesische archipel. In de winkel van de presentatrice - die bekend werd met haar reisprogramma's - worden Fair Trade en Fair Wear kledingmerken verkocht. Zo is onder meer het kledinglabel Edun van Ali Hewson, de vrouw van U2-zanger Bono, verkrijgbaar.

 

"De winkel vindt zijn oorsprong in mijn boekje,"aldus Dessing. "Het boek is zo goed verkocht dat er geld overbleef voor een ander project." Een deel van de eventuele winst van de nieuwe winkel gaat naar Dessings eigen stichting Share Trade. De winkel komt in de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Er zijn ook souvenirs verkrijgbaar en er is een reisbureau in gevestigd.

Dessing: “Maar de nadruk ligt bij Nukuhiva natuurlijk wel op de kleding. Wij laten met deze conceptstore zien dat verantwoord produceren hand in hand kan gaan met eigentijdse mode. De merken in onze winkel zijn cool, hip, sexy en mooi. En wat is fijner dan kleding dragen die er niet alleen goed uitziet, maar die je ook een lekker gevoel geeft?"

Fairtrade
Floortje Dessing