• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mode uit Rotterdam en Istanbul onder de aandacht

Mode uit Rotterdam en Istanbul onder de aandacht

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Met modeshows, films, tentoonstellingen, symposia, talkshows, fashion parties en een designers-sale zoomt het Bridges to Fashion festival in september in op het modeklimaat van Turkije en Nederland, en dat van Istanbul en Rotterdam in het bijzonder. Van 18 t/m 21 september zet Bridges to Fashion op verschillende locaties in Rotterdam hoogtepunten uit de Turkse en Nederlandse modescene in de schijnwerpers. Bridges to Fashion is onderdeel van September in Rotterdam 2008, bedoeld om het Rotterdamse culturele seizoen feestelijk te openen en het culturele aanbod in de stad onder de aandacht te brengen.

Turkije is druk om zich te presenteren in de internationale modewereld. Turkse ontwerpers als Evrim Timur, Dilek Hanif en Gamze Saraçoglu doen internationaal van zich horen en het land telt een groeiend aantal fashionmagazines.

Bridges to Fashion is een multidisciplinair programma dat vier dagen duurt. Daarin komen alle facetten van de mode aan bod, van streetwear tot haute couture. De eerste twee dagen zijn er overdag symposia en talkshows voor het vakpubliek, en 's avonds voor iedereen toegankelijke talkshows en feestjes. Op vrijdagavond zal er een catwalkshow plaatsvinden waar ontwerpers van Turkse en Nederlandse afkomst hun laatste collectie tonen.

De Nederlandse ontwerpers die meewerken zijn: Monique van Heist, Edwin Oudshoorn, Jeroen van Tuyl, Percy Irasquin, Ilja Visser, Marga Weimans, Iris van Herpen, Filiz Akcakal, Claes Iversen en Iniy Sanchez. De Turkse ontwerpers die meewerken zijn Ümit Ünal, Dilek Hanif, Gamze Saraçoglu, Arzu Kaprol, Özlem Süer, Bahar Korçan, Sibel Aygun, Hatice Gokce en Selim Baklaci.

Verder zijn er gedurende het weekend modegerelateerde films en documentaires te zien in Club Zonder Consessies en het Historisch Museum Rotterdam toont werk van zowel Turkse als Nederlandse ontwerpers. Deze tentoonstelling loopt een paar maanden door. Op zaterdag zet het streetevent Bridges to the Streets de huidige straatcultuur van Rotterdam & Istanbul in de spotlights. Het weekend eindigt met een designer sale aan de Maas waar jonge ontwerpers hun kleding verkopen, en een afterparty in Off_Corso. Het complete programmaoverzicht verschijnt half juni.

bridges tot fashion