• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Modecentrum wordt Brandboxx

Modecentrum wordt Brandboxx

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Modecentrum in Almere heeft een nieuwe naam: Brandboxx. De naam werd officieel bekendgemaakt door Annemarie Jorritsma, tijdens de opening van het tweede gebouw op maandag 9 juli. Projectmanager Mark Zwinkels gaf verschillende redenen voor de naamsverandering: "Niet alleen de groeiende contacten met internationaal opererende merken, maar ook het feit dat 'mode' tegenwoordig een te klein begrip is om de branche mee te vangen," aldus Zwinkels. "De ontwikkeling is dat het merk meer centraal komt staan en dat levert meerdere producten op op het gebied van lifestyle, beleving en identificatie. Brandboxx is de paraplu waaronder alle merken hun activiteiten kunnen vormgeven."

Het modecentrum werkt samen met de gemeente Almere, dat potentieel ziet in de ontwikkeling van Almere als modestad. "Almere wil uitgroeien tot modestad van het middensegment," aldus wethouder Martine Visser van Economie. "Het modecentrum is een belangrijk vliegwiel en fundament voor doorontwikkeling van deze sector." De gemeente wil onder meer proberen andere onderdelen uit de fashionindustrie naar de stad te halen, waaronder misschien een opleiding. "Almere moet daarin complementair zijn aan Amsterdam," legt Visser uit. "Amsterdam is de stad van de creativiteit en de haute couture, Almere wil zich juist richten op de andere aspecten, zoals het aantrekken van hoofdkantoren van modeketens en grootwinkelbedrijven."

Van de 20.000 vierkante meter die het nieuwe gebouw in de aanbieding heeft, was bij de opening ongeveer een derde verhuurd. Zwinkels maakt zich daar echter niet ongerust over: "Dat was bij het eerste gebouw ook zo," aldus Zwinkels. "We houden rekening met een aanlooptijd van een jaar." Met het nieuwe gedeelte beslaat het Modecentrum 35.000 vierkante meter. Bij de oplevering van het derde deel, dat voor de toekomst gepland staat, moet het totale oppervlak uiteindelijk op 55.000 vierkante meter uitkomen.

BRANDBOXX
mca
modecentrum almere