Modevakbeurs de Modefabriek wordt alom geprezen om de originaliteit van de collecties die er tweejaarlijks worden gepresenteerd. Ook dit jaar voldeed de tweedaagse beurs aan de verwachtingen.

Traditiegetrouw exposeren op de Modefabriek zeer vernieuwende labels die vooral een hoge retailwaarde hebben. Daarnaast is er ruimte voor creaties van jonge ontwerpers. Indruk maakte vooral een stuk uit de eindexamencollectie van Desiree Kleinen (30), die in juni van dit jaar afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem.

Kleinen exposeerde samen met enkele andere eindexamenstudenten, ook van de Design Academy uit Eindhoven, van wie werk werd geselecteerd dat in meer of mindere mate een relatie met mode of lifestyle had. De 'subcutaneous' (onderhuids) - collectie van Kleinen biedt een subtiel beeld van transparante, van het lichaam afvallende tunieken waaronder herkenbare elementen doorschemeren zoals een gulp, een overhemdboord en een tailleband.

De collectie van Kleinen is een genot voor het oog door de serene rust en bedachtzaamheid die eruit straalt. Niet verwonderlijk dat de jonge ontwerpster in september in Italië zal exposeren waar zij is geselecteerd voor de Mittelmoda Award 2002.

Onder de commerciëler labels sprong de nieuwe tassencollectie van Ipa Nima eruit door een opvallend materiaal-gebruik. Grote tassen - shoppers - en kleinere enveloptassen uitgevoerd in een verrassend patchwork van fel gekleurde stoffen met verschillende prints.

Daarnaast brengt het merk, van de Vietnamese ontwerpster Christina Yu, geborduurde handtassen die samen met een exemplaar geheel gemaakt van kleine rode plastic knoopjes veel hebberige blikken uitlokten.

Dergelijke opvallende elementen komen volgend jaar zomer in meerdere vormen terug, want naast opvallende tassen springen ook rijk bewerkte barokke sieraden, brede riemen en schoenen uitgevoerd in een mix van materialen in het oog. Dergelijke details zullen het goed doen tegen de kledingcollecties voor volgend jaar zomer. Deze collecties zijn overwegend uitgevoerd in matte kleuren van alle soorten zand en watertinten tot diep- egaal roze met een jeanslook en feel. De nadruk komt te liggen op comfort, origineel materiaalgebruik waarbij de singnatuur vooral terug te vinden is in de details.
 

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN