• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Modehuis Chanel biedt excuses aan voor kopie Fair Ilse-print

Modehuis Chanel biedt excuses aan voor kopie Fair Ilse-print

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Chanel heeft zijn excuses aangeboden aan ontwerpster Mati Ventrillon, die eerder deze week het Franse modehuis beschuldigde van plagiaat.

“Naar aanleiding van de discussies die de partijen de gelegenheid geven om deze kwestie te verduidelijken, zal Chanel Mati Ventrillon crediteren met de woorden 'Mati Ventrillon design' in haar communicatiekanalen, om haar te erkennen als de bron van inspiratie voor de gebreide modellen in kwestie. Chanel erkent dat deze situatie het gevolg is van disfunctioneren van een van haar teams en heeft haar verontschuldigingen aangeboden. Chanel erkent ook het erfgoed en de know-how van Fair Isle. Chanel wenst te benadrukken dat het huis uiterst waakzaam is op het vlak van het respect voor creativiteit, zowel eigen als die van anderen,” luidt het statement van Chanel.

Eerder deze week beschuldigde de ontwerpster Mati Ventrillon het modehuis ervan haar prints te hebben overgenomen. Chanel showde vorige week de Metier d’Art-collectie in Rome, met ontwerpen die bijna gelijk waren aan haar ontwerpen. Ze uitte vervolgens haar ongenoegen op Facebook en andere online kanalen.

Volgens Ventrillon kwamen mensen van Chanel bij haar langs om inspiratie op te doen voor de nieuwe Chanel-collectie, maar had ze nooit gedacht dat het modehuis de ontwerpen letterlijk zou kopiëren.


Chanel
Mati Ventrillon