De eerste modeshow die tegelijkertijd in zowel 'real life' als in Second life plaatsvond is een feit. Deze week showden acht modellen op straat voor cultureel centrum De Balie in Amsterdam jurken van de zomercollectie 2008 van FemisFashion. In de virtuele wereld waren de modellen, jurken, muziek en locatie precies hetzelfde als in het echt. "Alleen was er in Second life een groot feest voorafgaand aan de show georganiseerd. Maar de shows begonnen wel tegelijkertijd," zegt Jennifer Delano.

Delano werd enige tijd geleden benaderd door virtueel modellenbureau Ewing met de vraag of ze er wilde komen werken. Delano, die (in het echte leven) directeur is van The artist advice, een adviesbureau voor artiesten waaronder ook modellen, stelde daarop voor iets te doen waar zij beide goed in zijn. Dus organiseerden de twee een modeshow die tegelijkertijd in twee werelden plaatsvond. Omdat alles hetzelfde moest zijn werd als voorbereiding op de show in de virtuele wereld modellen gescout die leken op de echte modellen. Modellen die afweken werden 'omgebouwd' zodat ze gelijkenis vertoonden met de modellen van vlees en bloed.

De jurken van FemisFashion werden gefotografeerd en naar Second Life gestuurd en ook die werden zo waarheidsgetrouw mogelijk nagemaakt. Overigens is er op Second Life ook een mode-industrie: er is een modeblad en er zijn kledingmerken. Ook is er sprake van handel met Linden dollars die kunnen worden overgemaakt op een 'echte' rekening.

Beide shows waren zowel te volgen bij De Balie (op een scherm was de show op internet te volgen) als op internet (op een scherm was de 'echte' show te volgen). Het publiek bestond uit mensen uit de kledingbranche, pers en veel belangstellenden die toevallig voorbij liepen.

FemisFashion was niet voor een reactie bereikbaar, maar volgens Delano is de show heel positief ontvangen en is FemisFashion zelfs van plan over drie maanden op deze manier een show voor kinderen te geven. Maar, zegt Delano, "dat wordt goed plannen, want zij hebben daar een andere beleving van tijd."

 

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN