• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Monique Collignon lanceert trouwlabel Mariage Couture

Monique Collignon lanceert trouwlabel Mariage Couture

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Altijd al willen trouwen in een jurk van Monique Collignon? De ontwerpster lanceert een nieuw label dat zich richt op bruidsmode: Mariage Couture. Het is het vierde label voor Collignon, na Haute Couture, Couture en Couture Light.

De eerste collectie bestaat uit tien bruidsjaponnen, van een ‘eenvoudig kort jurkje tot een lange strapless japon met een wijde rok van tule’. Daarnaast bevat de collectie ook verschillende accessoires, zoals slepen en sluiers. De prijzen variëren van 895 euro tot 6.590 euro.

Een aantal van de bruidsjurken uit de collectie is duurzaam geproduceerd. De jurk of een deel daarvan bestaat uit Waste2Wear®, een stof die geproduceerd is uit recyclede plastic flessen. Waste2Wear® heeft zeven jaar stofonderzoek gedaan en een aantal stoffen ontwikkeld, met kenmerken van onder andere zijde. Eén bruidsjurk is gemaakt van gemiddeld 30 PET flessen van een halve liter.

Aanstaande bruiden kunnen tevens een basisjapon uit de collectie passen en deze naar eigen wensen laten aanpassen.

De nieuwe collectie wordt op 11 december gepresenteerd aan VIP-gasten tijdens het evenement 'Masters of LXRY 2015' in RAI Amsterdam.

Beeld 1: Jeroen Snijders


Monique Collignon