• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Monique Collignon ontwerpt samen met kinderen bedrijfskleding voor Prinses Máxima Centrum

Monique Collignon ontwerpt samen met kinderen bedrijfskleding voor Prinses Máxima Centrum

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De witte pakken van de verpleging op de kinderafdeling van het Prinses Máxima Centrum zijn binnenkort verleden tijd. Modeontwerpster Monique Collignon gaat het personeel namelijk voorzien van een modieuze outfit. Om ervoor te zorgen dat de kleding goed aansluit bij de afdeling krijgt Collignon hulp van de Kinderadviesraad en enkele patiënten in behandeling.

Het is de bedoeling dat artsen, verpleegkundigen en alle ondersteuners van de afdeling Kinderoncologie straks kleding dragen die past bij wat kinderen prettig en belangrijk vinden. Tijdens een brainstorm hebben de raad en een aantal patiënten meegedacht over het nieuwe ontwerp. De focus van het ontwerp en materiaal lag op duurzaamheid en het principe van ‘cradle to cradle’.

Collignon gaat de input en visies van de kinderen verwerken tot een definitief ontwerp voor de nieuwe bedrijfskleding. “Kinderen hebben de toekomst en in dit geval staat het kind centraal. Ik vind het meer dan inspirerend om hun visie en input te ervaren en dit mee te nemen in mijn ontwerpen,” laat de ontwerpster na de sessie weten.

In de Kinderadviesraad zitten kinderen van 10 tot 22 jaar die zelf kanker gehad hebben of wiens broer of zus kanker heeft gehad. De raad geeft het Prinses Máxima Centrum advies over allerlei zaken; van voeding tot kleding.

Monique Collignon