Morgan Stanley, een Amerikaanse bank, maakte afgelopen dinsdag bekend het Franse luxegoederenconcern LVMH aan te klagen. Dit is een reactie op de aanklacht van LVMH ten opzichte van Morgan Stanley. LVMH wil honderd miljoen dollar van Morgan Stanley, wegens subjectieve research.

Dit besluit van Morgan kwam nadat een Parijse rechtbank de aanklacht van LVMH had aangehoord. De rechtbank besloot de volgende zitting op 3 maart te houden. In een korte verklaring zei Morgan Stanley "'s werelds grootste luxegoederenconcern aan te klagen, omdat de aanklacht van LVMH ergerlijk en ongegrond is."

De relatie tussen LVMH en Morgan Stanley is verslechterd, sinds Stanley in 1999 adviseerde PPR Gucci te laten overnemen, in plaats van LVMH. Begin 1999 kreeg LVMH 34 procent van de aandelen Gucci in handen. Het Italiaanse modehuis was bang voor een vijandige overname en riep de hulp in van PPR. Door middel van een aandelenemissie kocht PPR voor drie miljard USD een belang van 42 procent in Gucci. Hierdoor verwaterde het aandeel dat LVMH had naar twintig procent. Een vijandige overname was afgewend.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN